ANDA SUKA Post/LAGU Ini? Kongsi dengan rakan :)






Kontroversi Tasha Shila Serang Bekas Teman Lelaki

Tasha Shilla Upah 40 Orang Lelaki Serang, Hans Wong Lapor Polis


Seorang wanita di laman Instagram dengan panggilan Carmen (dipercayai kekasih baru Hans Wong) mendakwa Tasha Shilla telah menyerangnya bersama bekas kekasih Tasha itu malah lebih teruk lagi, Tasha juga dikatakan telah mengupah 40 orang lelaki untuk memukul Hans.

Satu laporan polis yang didakwa dibuat oleh Han Wong iaitu bekas teman lelaki Tasha Shilla telah tersebar yang mendedahkan pelakon wanita itu telah menyerang pemuda berkenaan di sebuah kelab.

 

Berikut Kenyataan Carmen di Istagramnya...

 Berikut Gambar Hans Wong Dan Carmen


Pilihan Berita Hiburan Terkini Dan Hangat:

Cinta Nora Danish Dan Nedim Tinggal Kenangan...

Nora Danish Mengesahkan Hubungan Cintanya dengan Nedim Berkecai.


Berikut penjelasan Nora atau nama sebenarnya Nora Danish Mohd Hanif, 33, berkenaan hubungannya dengan dan anak kepada Menteri Pelancongan dan Kebudayaan, Datuk Seri Mohamad Nazri Abdul Aziz dan rancangan terbaru dirinya.

"Hmm... Kami mengambil keputusan mahu berpisah atas kebaikan bersama. Itu sahaja. Lagipun cinta tidak semestinya dimiliki,"

"Itu sahaja yang boleh saya jelaskan kepada semua. Tak nak cerita panjang-panjang," ujarnya.

"Selain promosi filem Polis Evo dan Chowrasta, saya akan menjalani penggambaran drama berepisod dengan pengarah Erma Fatima berjudul Rumi & Jawi.

"Dalam pada itu, saya juga merancang beberapa perniagaan lain yang akan diberitahu kelak," tuturnya kepada Mstar.

Pilihan Berita Hiburan Terkini Dan Hangat:

Ini Ucapan 'Perpisahan' Qi & Nelydia?

Twitter Qi Razali  dan Nelydia Timbulkan Tanda Tanya Peminat.

Berikut luahan rasa Qi Razali....

Berikut pula apa yang ditulis oleh Nelydia...


Apa pendapat anda? Adakah kata-kata di atas hanya ungkapan semata atau bermakna retaknya hubungan cinta antara mereka? Sama-sama kita nanti penjelasan mereka dan perkembangan seterusnya...


Pilihan Berita Hiburan Terkini Dan Hangat:

Foto Anak Baru Lahir Jaclyn Victor

Berikut foto anak sulung penyanyi Jaclyn Victor yang baru dilahirkan dan berusia 4 hari. Jac berkongsi berita baik ini dengan para peminatnya di laman instagram...


Jaclyn, 37, memilih nama Jonah Josiah Rivera buat anak kesayangan mereka.

Berikut Komen Jaclyn Victor:

“Saya dan suami sangat gembira untuk mengumumkan kelahirannya. Saya dan bayi dalam keadaan sihat. Terima kasih atas ucapan dan doa semua untuk bayi kami. Bayi kami selamat dilahirkan pada 24 Ogos lalu dengan berat 3.48 kilogram,” katanya.



Pilihan Berita Hiburan Terkini Dan Hangat:

    Foto Acara Sambut Bayi Lisa Surihani

    Berikut Gambar Lisa Surihani  dalam majlis 'Baby Shower' yang diadakan sempena menghitung detik  kelahiran bayi sulungnya...

    Pilihan Berita Hiburan Terkini Dan Hangat:

      Kenapa Nubhan Pilih Afifah Sebagai Isteri?

      Sebab Nubhan Suka Isteri Pilihannya

      Berikut Komen Nubhan Mengenai Majlis Pernikahan dan Bakal Isterinya:


      "Kami rancang bernikah dalam tempoh setahun lagi. Ikutkan lagi cepat lagi elok tapi dalam masa yang sama dia (tunang) perlu melunaskan baki pengajian setahun lagi di Mesir."

      "Dia bakal doktor gigi dan sepanjang tempoh kenal kami memang melalui cinta jarak jauh,"

      Klik Sini: Gambar Pernikahan Nubhan dan Bakal Doktor Gigi

       "Saya boleh jadi separuh gila kerana cinta jarak jauh ini. Tapi Alhamdulillah ia semakin dipermudahkan. Selalunya menerusi panggilan video kami melepas rindu."

      "Pada mulanya juga dia tak faham kerjaya seni saya. Ambil gambar dengan artis wanita pun dia pernah cemburu. Selalunya boleh jadi gaduh sebab perkara remeh."

      "Tapi sekarang dia mula memahami. Selain itu dia cantik dan manja pada mata saya," kata Nubhan mengenai Afifah yang turut berasal dari Kuala Pilah sepertinya tetapi berbeza daerah.

      Pilihan Berita Hiburan Terkini Dan Hangat:

      Foto Nikah Nubhan dengan Isteri Pilihan

      Berikut Gambar-gambar Di Majlis Pernikahan Penyanyi dan Pelakon, Nubhan


      Bernikah dengan pilihan hatinya, Nubhan dengan sekali lafaz telah sah sebagai seorang suami kepada Afifah Hidayah Ahmad Taufiq,. Mereka mengambil keputusan berkahwin selepas tujuh tahun menjalin cinta.

      Klik sini: Kenapa Nubhan Pilih Afifah?

      Majlis nikah dengan nilai mas kahwin sebanyak RM1,000.00.dikendalikan oleh Hj Wan Nawang bin Hj Wan Sulong yang merupakan Penolong Pendaftar Nikah Dan Cerai Seremban 2 dengan berwalikan bapa pengantin perempuan Hj. Ahmad Tawfek bin Zulkifly.


      Pilihan Berita Hiburan Terkini Dan Hangat:

      Lirik Lagu Stela Band - No Chemistry + video

      Lirik Lagu Stela Band - No Chemistry + video



      Kamu gak good looking for me
      Kamu juga gak impressing me
      Gak bisaku paksakan hati
      kita gak ada Chemistry

      Seminggu kau dekati aku
      Takku rasakan getaran itu
      Percuma buang buang waktu mu
      tak coba dekati aku

      Chorus:
      tak peduli apa yang kamu rasakan
      yang ku tau ini bukan salahku
      Karena bukan kamu yang aku mahu
      untuk jadi pacarku.

      Berhenti berhenti dekati aku
      Kutak mau melukai hatimu
      Kerena bukan kamu yang aku mahu
      Untuk jadi pacarku

      Seminggu kau dekati aku
      Takku rasakan getaran itu
      Percuma buang buang waktu mu
      Tuk coba dekati aku

      Ulang Chorus

      Lalalala

      Solo Guitar.

      Ulang Chorus.

      Lirik Lagu Hati-Hati -Amira Othman + Video

      Lirik Lagu Hati-Hati -Amira Othman + Video

      Ada dua jalan cerita
      duka atau bahagia
      Mahu pilih yang mana
      Hati masih bertanya
      Lekas aku mahu jawapnya

      Jaga kau hati hati Takut ia dicuri
      Kelak nanti kau kan patah hati
      mungkin akan terjadi
      Tapi masih tak pasti
      Harapan kau mengerti

      Lihat pada indah Bulan bintang
      Namun hilang bila tiba siang
      Dan kerna itu
      Ku rasa bimbang Untukmu cintaku

      Angin membuaikan rasa rindu
      Tapi tak seperti yang selalu
      Dan kali ini ku biar berlalu
      Rasaku jadikan hati hati

      Dalam cerita ada rahsia
      Rahsia engkau aku dan dia
      Masih aku tertanya apa pengakhirannya
      Lekas aku mahu jawapnya

      jaga kau hati hati Takut ia dicuri
      Kelak nanti kau kan patah hati
      mungkin akan terjadi
      Tapi masih tak pasti
      Harapan kau mengerti

      Lihat pada indah Bulan bintang
      Namun hilang bila tiba siang
      Dan kerna itu
      Ku rasa bimbang Untukmu cintaku

      Angin membuaikan rasa rindu
      Tapi tak seperti yang selalu
      Dan kali ini ku biar berlalu
      Rasaku jadikan hati hati

      Wahai merpati dua sejola
      Jangan kau terlupa
      Ikutkan hati engkau kan begini
      Ikutkan rasa kau hilang rasa

      Lihat pada indah Bulan bintang
      Namun hilang bila tiba siang
      Dan kerna itu
      Ku rasa bimbang Untukmu cintaku

      Angin membuaikan rasa rindu
      Tapi tak seperti yang selalu
      Dan kali ini ku biar berlalu
      Rasaku jadikan hati hati

      Video Drama Mak Cun

      Tonton Video Drama Mak Cun


      Suka video ini? Letakkan di blog atau web page anda. Salin kod di bawah:
      Untuk Blog & websites:


      Pilihan Berkaitan Yang Menarik:



    • Sinopsis Mak Cun

    • Video Mak Cun

    • Foto Drama Mak Cun

    • Lagu Tema OST Drama Mak Cun

    • Sinopsis Mak Cun (Drama TV3)

      Sinopsis Drama Mak Cun (Lestary TV3)


      Sinopsis: Berkesinambungan dari drama bersiri Ajaibnya Cinta yang mendapat sambutan ramai, kini sebuah sekuel terbaru berjudul 'Mak Cun' dibawa untuk tatapan para penonton.
      Berbeza dengan Drama Ajaibnya Cinta, kali ini cerita lebih menfokuskan kepada watak Mok Cun dan anaknya Atul di kampung.

      Antara pelakon-pelakon hebat yang terlibat adalah seperti Erma Fatima, Balkisyh Semundur Khan, Dato Rahim Razali, dan Nora Danish. Penampilan istimewa seperti Umie Aida, Azwan Kombos, Ryan Putri Basyarah dan ramai lagi.

       Jangan lupa saksikan drama sutradara Bade Hj Azmi mulai 29 Julai 2015, setiap Rabu dan Khamis jam 9.00 malam di TV3 yang dijangka bakal menceriakan hari anda.

      Lirik Lagu Aduh Neng - Nukilan + VIDEO

      Lirik Lagu Aduh Neng - Nukilan + video



      Suka video ini? Letakkan di blog atau web page anda. Salin kod di bawah:
      Untuk Blog & websites:


      CHORUS
      [Kelana]
      Aduh Neng... hadirmu tidak pernah kuseru
      Aduh Neng... cukuplah merasuk ikut nafsu
      Aduh Neng... kepindingmu sudah masuk baju
      Aduh Neng... Aduh Neng...

      VERSE 1
      [Agenda]
      Yang malam semalam malam ni atau malam tu,
      Yang selama ini alkisahnya tetap satu,
      Yang bertemu ratu atau yang dilontar batu,
      Yang musykil itu aku, kelkatu atau hantu?
      Rembulan purnama yang penuh mahupun terang,
      Terdengar riuhan keramaian atau perang,
      Penglihatan kabur kadangnya mengundang berang,
      Yang kudengar gema pukul gamelan dan gendang,
      Si empunya gong tembaga,
      Ukirannya berkepala naga naga saga,
      Berpesta wahai lembaga,
      Meriahnya mereka sedia untuk memperaga,
      Sekelian seperangkat dan seangkatan,
      Seakan tak perasan tanpa sekatan,
      Setanggi menyemarakkan lagi,
      Pesta karut jadi gempita larut pagi.

      CHORUS
      [Kelana]
      Aduh Neng... hadirmu tidak pernah kuseru
      Aduh Neng... cukuplah merasuk ikut nafsu
      Aduh Neng... kepindingmu sudah masuk baju
      Aduh Neng... Aduh Neng...

      VERSE 2
      [Kirana]

      Namaku Neng Dayang
      Nikmati gemalai mayang
      Diri di tengah gelanggang
      Mari masuk ikut pandang
      Nadi iring palu gendang
      Gong tembaga menitir canang
      Andainya nanti aku hilang
      Usah diserang jiwaku tenang
      Direntap selempang saat Si Lumping berjaga,
      Sembilan penunggang bersedia menghentak raga,
      Dikecap sedulang santapan dari penjaga,
      Sambilan bergendang gamelan berlima warga,
      Memuncak gemuruhnya dalam malam kudusku,
      Setanggi diperasap mantera menghunusku,
      Yang lihat itu nyata yang rasukku berkuku,
      Muslihat pintu mata rahsianya terbuku.

      CHORUS
      [Kelana]
      Aduh Neng... hadirmu tidak pernah kuseru
      Aduh Neng... cukuplah merasuk ikut nafsu
      Aduh Neng... kepindingmu sudah masuk baju
      Aduh Neng... Aduh Neng...
      VERSE 3

      [Kelana]
      Mata kabur hati tak menentu,
      Meremang‐remang bulu romaku,
      Jampi serapah telinga berpusu,
      Siapa yang menuju?
      Pusing kepala mendongak ke awan,
      Pohon lindungan darimu gemawan,
      Kuleraikan pedati di tangan,
      Kuda kulepaskan.

      [Kelana & Kirana]
      Sikit‐sikit ditarik,
      Perlahan dikepit,
      Hilang rasa serik,
      Yang tinggal hanya nafsu‐nafsi
      Sikit‐sikit ditarik,
      Perlahan dikepit,
      Hilang rasa serik,
      Yang tinggal hanya nafsu‐nafsi.

      CHORUS
      [Kelana]
      Aduh Neng... hadirmu tidak pernah kuseru
      Aduh Neng... cukuplah merasuk ikut nafsu
      Aduh Neng... kepindingmu sudah masuk baju
      Aduh Neng... Aduh Neng...

      OUTRO

      [Nukilan]
      Aduh Neng...
      (Mantera Jawa)
      Aduh Neng...

      Lirik Lagu W.A.R.I.S - Cinta Terakhir ft Ezad Exists + Video

      Lirik Lagu W.A.R.I.S - Cinta Terakhir (Feat Ezad Exists) + video


      Suka video ini? Letakkan di blog atau web page anda. Salin kod di bawah:
      Untuk Blog & websites:


      Wahai hati dengarkan setiap bait kataku ini
      Tak ku ketahui akhirya ruang ini terisi
      Dengar dengan teliti Dan coba kau fahami
      Sampaikan penuh ikhlas Tanpa perasaan benci

      Seperti mana kau anggap cerita ini Dan cerita ini suci
      Dia terlahir saat kita memberi
      Kembalikan harta kepada pemilik berhak
      Jangan sakiti sesiapa Supaya yang lain tidak menyakiti kamu

      Kau kan pasti bertemu Tuhan
      Dihitung segala amalan Tuhan telah mengharamkan
      Segala-gala urusan Yang pernah melibatkan
      Unsur riba haruslah di batalkan

      Mulai sekarang Waspadalah
      Tuk keselamatan bersama
      Jagalah dalam sekecil perkara
      Kerna syetan telah berputus asa
      Menyesatkanmu Dalam sebesar-besar perkara

      Exits :
      Bila cinta berakhir Musnahlah segalanya
      Andaiku pergi dulu Ku tinggalkan pesanannya
      Bila cinta berakhir Musnahlah segalanya
      Andaiku pergi dulu Ku tinggalkan pesanannya

      Sebagaimana kau punya hak atas istri kamu
      Mereka juga punyai hak keatas diri kamu
      Berikan makanan dan pakaian yang diperlu
      Kerna mereka adalah teman Dan pembantu setiamu

      Hak kamu keatas mereka tidak membenarkan
      Orang yang tidak kamu suka Masuk kedalam rumah
      Untuk elakkan zina Usah robohkan mesjid
      Yang telah kuku di bina ?

      Tak perlu dikata Tapi perlu dimengerti
      Dan boleh menilai Tapi tidak menghakimi
      Kerna insan saudara Kita semuanya sama
      Kecuali atas amalan dan taqwa

      Dan ingatlah Maaf itu kemanusiaan Buat silap manusia
      Dan tanpa kemaafan Ianya sia-sia
      Dan telah ku sampaikan Harap kau mendengar
      Pesan dan akhir tentang cerita cinta sebenarnya

      Exits :
      Bila cinta berakhir Musnahlah segalanya
      Andaiku pergi dulu Ku tinggalkan pesanannya
      Bila cinta berakhir Musnahlah segalanya
      Andaiku pergi dulu Ku tinggalkan pesanannya

      Semoga kita menjadi (Menjadi seperti)
      Seperti dua insan (Yang sedang di lamun)
      Bercinta Oohooooo

      Bila cinta berakhir Musnahlah segalanya
      Andaiku pergi dulu Ku tinggalkan pesanannya
      Bila cinta berakhir Musnahlah segalanya
      Andaiku pergi dulu Ku tinggalkan pesanannya

      Lirik Lagu Sehati Sejiwa - Alif Satar ft Gemersik+ video

      Lirik Lagu Sehati Sejiwa - Alif Satar ft Gemersik+ video



      Suka video ini? Letakkan di blog atau web page anda. Salin kod di bawah:
      Untuk Blog & websites:

      Demi tanah yang bertuah
      Taman cinta merdeka
      Kasih di hatiku ini
      Untukmu tanah pertiwi

      Dari utara selatan
      Juga timur ke barat
      Turut gagah Sabah Serawak
      Sehati Sejiwa

      Chorus
      Ku dengar janjimu
      Bayu Kinabalu
      Ku dengar sumpahmu
      Rejang yang membiru
      Bersatu denganku
      Tegap Titiwangsa
      Malaysia Sehati sejiwa

      Bridge
      Laut luas terbentang
      Bukan satu halangan
      Untuk kita bersama
      Melafaz janji setia
      Demi mu Malaysia
      Cinta kasih di jiwa
      Tidak akan kami khianatinya

      Chorus
      Walaupun berbeza
      Budaya Agama
      Bukanlah penghalang
      Kita bergandingan
      Marilah bersatu
      Sehati sejiwa
      Malaysia Kekal Sejahtera

      Korus Iban Kadazan…
      (Mi i so ginavo) kadazan
      (Kitai Dekak Mujur) iban
      ( mi i so ginavo)kadazan
      (Ngetan Ke Menua) iban
      (Mi i soginavo) kadazan
      (Nyuluk Cita Mulia) iban
      Malaysia Sehati Sejiwa

      Lirik lagu Sepertinya - Fynn Jamal

      Lirik lagu Sepertinya - Fynn Jamal

      Sepertinya
      sepertinya aku ini jalan yang yang kosong
      sepertinya aku ini kaca yang bolong

      dan sepertinya tak ada siapa yang melihat aku di sini
      dan sepertinya ada cahaya bila aku terus terbang tinggi ke atas langit jingga

      sepertinya aku ini terhukum oleh tuhan kerna aku ini penuh dgn benci
      sepertinya takkan ada sesiapa yang sudi bersama aku untuk memahami

      sepertinya aku dipaksa untuk mati dan terus dihempas jatuh tak berkebumi
      sepertinya takkan ada siapa pun yang sudi bersama menemani aku sampai pagi

      kerna aku mahu sebenarnya ada peneman yang memeluk jiwa aku
      yang meneman aku sampai biru

      kerna aku begitu ingin merasakan dicinta seseorang itu
      sepertinya aku ini bolong, kosong, lohong, semuanya
      itu semuanya aku

      kenapanya aku ini tak bisa untuk menyedari yang aku ini tetap bukan siapa2?
      sepertinya
      sepertinya

      sepertinya aku ini debu yang tak punya harga apa
      sepertinya aku angin yang tiada
      sepertinya aku ini wujud tanpa adanya apa makna

      maka untuk apa aku di sini?

      Lirik Lagu Inspirasi -Hafiz & Faizal Tahir (Lagu Khas Untuk Dato' Siti)

      Lirik Lagu Inspirasi -Hafiz & Faizal Tahir + Video



      Suka video ini? Letakkan di blog atau web page anda. Salin kod di bawah:
      Untuk Blog & websites:

      Andai ada berjuta yang datang mencuba
      Kau tetap satu menawan hati semua
      Selamanya tersemat dalam persada
      Cahaya bersinar teristimewa

      Inspirasi tetap teguh berdiri
      Dalam gelap kau tetap menyinari
      Hanya satu persona tiada ganti
      Engkau bintang kau tetap menyinari
      Engkau bintang kau tetap menyinari

      Berlalu bergenerasi terus memberi
      Takkan sama tiada ganti tetap berseri
      Selamanya tersemat dalam persada
      Cahaya bersinar teristimewa

      Inspirasi tetap teguh berdiri
      Dalam gelap kau tetap menyinari
      Hanya satu persona tiada ganti
      Engkau bintang kau tetap menyinari
      Oh engkau bintang kau tetap menyinari


      Pilihan Berkaitan:

      Lirik Lagu Terakhir- Sufian Suhaimi + Video

      Lirik Lagu Terakhir- Sufian Suhaimi  + Video



      Suka video ini? Letakkan di blog atau web page anda. Salin kod di bawah:
      Untuk Blog & websites:

      Lirik Sufian Suhaimi - Terakhir

      Mengapakah kita Selalu Berjauh Hati
      Selalu menyendiri dan Terasa Hati
      Apakah kita Tak Sehaluan Lagi
      Berat Bagiku x2

      Melepaskanmu bukan mudah bagiku
      Untuk melalui semua ini
      Pabila kenangan kita mengusik jiwa dan hati
      Kala malam tidur ku tak lena mengenangkanmu
      Apakah salahku
      Kau buatku begini
      Selalu sendiri
      Tinggal sendiri
      Terus sendiri
      Cinta yang ku pinta
      Kau balas dengan dusta
      Berat bagiku

      Ku cuba pertahankan
      Separuh jiwaku hilang ikut terbang bersamamu
      Episod cinta hitamku kini berulang kembali
      Berulang kembali menguasai diriku

      Oh tuhan
      Ku mahu yang terbaik
      Terbaik buatku
      Insan kerdil ini

      Oh tuhan
      Noktahkan kehilangan ini
      Munculkan dia
      Dia terakhir buat diriku.

      Lirik Lagu Bunga Dhia – Aiman + Video

      Lirik Lagu Bunga Dhia – Aiman + Video


      Ku menunggu kamu
      Ku menanti kamu saja
      Yang terindah dari Dia
      Yang tercipta dari Dia

      Waktu terus berguling
      Dengan doa harapan
      Kau didakapanku

      Bunga kaulah cahaya
      Bunga kaulah bintang
      Menerangi siang dan malamku
      Mewarnai segenap mimpiku

      Ku menunggu kamu
      Ku menanti kamu saja
      Yang terindah dari Dia
      Yang tercipta dari Dia

      Waktu terus berguling
      Dengan doa harapan
      Kau didakapanku

      Bunga kaulah cahaya
      Bunga kaulah bintang
      Menerangi siang dan malamku
      Mewarnai segenap mimpiku

      Oh ohhhh
      Oh ohhhh
      Oh ohhhh

      Dhia kaulah cahaya
      Dhia kaulah bintang
      Menerangi siang dan malamku
      Mewarnai segenap mimpiku

      Lirik Lagu Masih Berdiri Tengku Adil + Video

      Lirik Lagu Masih Berdiri Tengku Adil + Video


      Cinta kita bukan seperti cinta kau bayangkan
      Bukan seperti watak di novella
      Aku bukanlah firasat pencinta

      Kata-kata tentang diri ku yang tidak sempurna
      Tahukah pada ku kaulah dunia
      Cubalah kau melihat tanpa mata

      Biar hujan membasahi pipi
      Agar tangisan ku tersembunyi
      Walau runtuh segalanya
      Cinta ku masih berdiri selamanya


      Aku tahu ada kekurangan pada diri ku
      Yang harus ke melupakan untuk mu
      Kan ku buktikan cinta ku pada mu

      Biar hujan membasahi pipi
      Agar tangisan ku tersembunyi
      Walau runtuh segalanya
      Cinta ku masih berdiri tuk selamanya

      Biar hujan membasahi

      Biar hujan membasahi pipi
      Agar tangisan ku tersembunyi
      Walau runtuh segalanya
      Cinta ku masih berdiri tuk selamanya

      Lirik Lagu Mabuk - Spider + VIDEO



      Suka video ini? Letakkan di blog atau web page anda. Salin kod di bawah:
      Untuk Blog & websites:

      Lirik Lagu Mabuk - Spider + VIDEO


      Sepuluh sembilan
      Katamu satu pun tak boleh pakai
      Sepuluh sembilan
      Janjimu satu pun tak boleh pegang

      Dunia dan apa isinya
      Hanya kau punya
      Segala-gala kau dah ada
      Tak cukup kau masih minta tambah

      Mabuk bukan mabuk
      Mabuk nama mabuk cinta mabuk kuasa

      Sepuluh sembilan
      Bertemu tak satu bukan khayal
      Sepuluh dan sembilan
      Putihmu tak satu bukan sihir

      Rembulan dan sinar cahaya
      Pada yang kau puja
      Hanyalah serpihan
      Bongkah melayang di angkasa

      Rembulan dan sinar cahaya
      Hanyalah serpihan
      Bongkah melayang di angkasa

      Lirik Lagu Gemuruh Suara + VIDEO


      Lirik Lagu Gemuruh Suara (Lagu TM Team Malaysia)

      Kalau engkau jatuh,
      Jangan engkau lemah,
      Kerana hidup mengajar kita,
      Jangan cepat mengalah.

      Bina yakin diri,
      Mampu kita lakukan,
      Tiada yang mustahil,
      Segalanya Boleh!

      Kita bergandingan,
      Meraikan Malaysia!

      Gemuruh suara,
      Jadi bangsa Berjaya,
      Gemuruh perkasa,
      Bawah satu bendera,
      Nama kita bina,
      Diseluruh benua rasa bangga,
      Genggam amanat wira,
      Julang panji Malaysia..
      Genggam amanat wira,
      Julang panji Malaysia!!

       Pilihan Lagu Patriotik Berkaitan:

      Lirik Lagu Membaca Gaya Wawasan + VIDEO

      Lirik Lagu Membaca Gaya Wawasan (Pelbagai Artis)
      Awal suruhan ialah membaca
      Menuntut ilmu disuruh budaya
      Inilah teladan sepanjang masa
      Gayakan hidup dengan membaca

      Apalah nama andai tanpa ilmu
      Apalah mahkota permatanya palsu
      Tanpa membaca cacatlah minda
      Tanpa ilmu ke manalah kita




      Jika ilmu penuh di dada
      Bila bergaya dengan membaca
      Dunia sempit menjadi luas
      Tempah kejayaan tiada terbatas

      Negara yang kecil tinggi martabat
      Kerana ilmu, negara berdaulat

      Mari kawan kita membaca
      Mari rakan, timba ilmu dengan membaca
      Inilah perjuangan, sambutlah seruan
      Jadikan Membaca Gaya Wawasan

      Everybody!
      Take a book and read
      To gain knowledge, everyone has to read
      Let’s reach out, open up your mind
      Let’s make reading, a lifestyle of Wawasan


       Pilihan Lagu Patriotik Berkaitan:

      Lirik Lagu Merdeka -Faizul Sany + VIDEO


      Lirik Lagu Merdeka -Faizul Sany + VIDEO

      Lagu tema MHS 2015/2016.


      Lihatlah ke mata bukakan hati
      Dengarkan panggilan sahut seruan
      Aku merdeka! Aku merdeka!
      Hari ini hari kemenangan aku

      Bukan susah untuk susah no
      Bukan senang untuk senang yea
      Kalau tak cuba manakan belajar
      Berkata biar tahu maksud

      Hari ini bukan hari untuk sedih
      Hari ini hari untuk bergembira
      Di sana di sini ke manaku pergi
      Nyanyilah hari ini aku merdeka

      Cantik di mata belum tentu cantik
      Mahu di depan jangan duduk belakang
      Ku budak kampung kau budak bandar
      Hari ini hari kemenangan kita

      Bukan susah untuk susah no
      Bukan senang untuk senang yea
      Kalau tak cuba manakan belajar
      Berkata biar tahu maksud

      Hari ini bukan hari untuk sedih
      Hari ini hari untuk bergembira
      Di sana di sini ke manaku pergi
      Nyanyilah hari ini aku merdeka

      Jauh
      Hutang budi kau dibawa mati

      Bukan susah untuk susah no
      Bukan senang untuk senang yea
      Kalau tak cuba mana kan belajar
      Berkata biar tahu maksud

      Merdeka!

      Hari ini bukan hari untuk sedih
      Hari ini hari untuk bergembira
      Di sana di sini ke manaku pergi
      Nyanyilah hari ini aku merdeka

      Lihatlah ke mata bukakan hati
      Dengarkan panggilan sahut seruan
      Aku merdeka! Aku merdeka!
      Hari ini hari kemenangan aku

      Senarai Lagu Lagu Patriotik

      Berikut Senarai Lagu Lagu Patriotik & Merdeka:





      Lirik lagu Sehati Sejiwa + VIDEO

      Lirik lagu Sehati Sejiwa + VIDEO

      Demi ……tanah yang bertuah
      Taman….. cinta merdeka ..aaa
      Kasih …di hatiku ini
      Untukmu ….tanah pertiwi …iii

      Dari …..utara selatan
      Juga….. timur ke barat
      Turut gagah ….Sabah Serawak
      Se….hati Sejiwa

      Chorus
      Ku dengar janjimu
      Bayu Kinabalu
      Ku dengar sumpahmu
      Rejang yang membiru
      Bersatu denganku
      Tegap Titiwangsa
      Malaysia Sehati sejiwa

      Bridge
      Laut luas terbentang
      Bukan satu halangan
      Untuk kita bersama
      Melafaz janji setia
      Demi mu Malaysia
      Cinta kasih di jiwa
      Tidak akan kami khianatinya…..

      Chorus
      Walaupun berbeza
      Budaya Agama
      Bukanlah penghalang
      Kita bergandingan
      Marilah bersatu

      Sehati sejiwa

      Malaysia Kekal Sejahtera … Korus Iban Kadazan…
      (Mi i so ginavo) kadazan
      (Kitai Dekak Mujur) iban
      ( mi i so ginavo)kadazan
      (Ngetan Ke Menua) iban
      (Mi i soginavo) kadazan
      (Nyuluk Cita Mulia) iban
      Malaysia Sehati Sejiwa

       Pilihan Lagu Patriotik Berkaitan:

      Lirik Lagu Pahlawanku -Siti Nurhaliza


      Lirik Lagu Pahlawanku + video


      Pahlawanku
      Pergilah berjuang untuk bangsa
      Jangan ragu
      Namamu tetap dipuja

      Biar mati
      Sebagai pahlawan yang sejati
      Jangan undur
      Jasamu kelak bertabur

      Selamat kau pergi
      Selamat kembali
      Dengan hati suci
      Dan tak takut mati

      Pahlawanku
      Menuju ruang ke medan perang
      Jangan takut
      Sebagai askar berjuang

      Pilihan Lirik Lagu Siti Nurhaliza Berkaitan:

       Pilihan Lagu Patriotik Berkaitan:

      Lirik Lagu Bahtera Merdeka + VIDEO


      Lirik Lagu Bahtera Merdeka + VIDEO


      Bonda senyum riang
      Menerima bahtera merdeka
      Putra putri sayang
      Putra putri sayang
      Sedang berjuang

      Fajar telah tiba
      Nan menyinsing membawa harapan
      Tanah Semenanjung
      Tanah Semenanjung
      Permata nilam

      ( korus )
      Jiwa dan raga
      Buktikanlah pada nusa bangsa
      Supaya negara maju jaya
      Aman merdeka

      Duhai ibu pertiwi
      Putra putri datang sujud bakti
      Ingin menunaikan
      Ingin menunaikan
      Sumpah dan janji

      ( ulang dari korus )


       Pilihan Lagu Patriotik Berkaitan:

      Lirik Satu Suara + VIDEO



      Lirik Satu Suara(Satu Komuniti Satu Persatuan)

      Mengapa kita berbeza?
      Ku tahu hatimu dipolusi benci
      Kita harus bersama
      Aku kau memahami kompromi
      Kita satu komuniti
      Satu arah destinasi
      Hei generasi muda
      Usah kau bersendiri
      Kita punya satu hati
      Satu cita satu jiwa
      Kau aku dan mereka
      Kita satu nama

      -Korus-
      Dengan Satu Suara
      Kita serupa walau berbeza
      Genggam semangat waja
      Langkah Bersama
      Dalam rentak padu yang sama
      It’s the B to the e to the l, i, a
      Lets keep the head up for better days
      Come on hand in hand
      If you understand
      The message is to be together in this motherland
      Where’sthe love that used to shine?
      In this darkest hour we gonna be just fine
      Let the love shine in ur soul
      This revolutions gonna be our destiny call
      Dalam satu suara
      Kita tiada bezanya
      Nyanyi lagu yang sama
      Rentak sekata
      Dengan satu suara
      Kita janji menjaga
      Kau aku dan mereka
      Kita satu nama

      Ulang korus

      Sekiranya ku jatuh
      Terus bangunkan aku
      Dan aku lakukan yang sama untukmu
      Aku kau dan mereka
      Dalam satu suara
      Kita satu nama -


       Pilihan Lagu Patriotik Berkaitan:

      Lirik Lagu Satu Malaysia - Siti Nurhaliza + VIDEO

      Home >> Lirik Lagu Artis Melayu  >> Lirik Lagu Siti Nurhaliza

      Lirik Lagu -Satu Malaysia -Siti Nurhaliza

      Lirik Lagu Satu Malaysia - Siti Nurhaliza + VIDEO


      Kejayaanmu
      Kebangganku
      Semuanya atas satu perjuangan

      Kesyukuranku
      Keamananmu
      Segalanya atas satu perpaduan

      Rakyat bersatu seiring dan maju
      Pencapaian jadi mercu

      Satu tak mengenal bangsa
      Tak memisahkan kita
      Terus perkasa

      Kita satu Malaysia
      Teguh ikrar bersama
      Negaraku tercinta
      Satu bangsa Satu Malaysia


      Pilihan Lirik Lagu Siti Nurhaliza Berkaitan:

        Pilihan Lagu Patriotik Berkaitan:

          Lirik Lagu Si Baju Hijau - Sanisah Huri + VIDEO



          Lirik Lagu Si Baju Hijau - Sanisah Huri & The Hooks


          Si baju hijau
          Sedang bertugas
          Di perbatasan
          Peluru tak bermata
          Harus waspada

          Datangnya ia
          Tak kenal saudara
          Lawanlah ia tentu
          Dengan hati semangat waja
          Tanda putra setia

          ( korus )
          Gagah perkasa
          Bersedia
          Siang dan malam
          Di persada negara

          (Ulang)

           Pilihan Lagu Patriotik Berkaitan:

          Lirik Lagu Perwira -Saloma + VIDEO


          Lirik Lagu Perwira -Saloma + VIDEO

          Perwira...
          Dikaulah harapan hati
          Penghibur kala sunyi
          Pergilah berbakti
          Membela pertiwi

          Perwira...
          Janganlah kekanda bimbang
          Untuk pergi berjuang
          Andainya kau gugur
          Jasamu dikenang

          *
          Dengarlah lagu kucipta
          Gubahan mesra nan manja
          Sebagai ganti diri
          Bersama kau berbakti
          Untuk ibu pertiwi

          Kekanda di medan perang
          Adinda di medan seni
          Sama-sama berjuang
          Sama-sama berbakti
          Semoga tabah hati

          Majulah kekanda maju jangan undur
          Dinda mohon doa restu
          Rela sehidup semati bersamamu
          Perwiraku



           Pilihan Lagu Patriotik Berkaitan:

          Lagu Faizal Tahir - Malaysia Satu + VIDEO


          Lagu Faizal Tahir - Malaysia Satu + VIDEO


          Ku teguh berdiri
          Tiada lagi ragu atau gentar
          Ku terus berani
          Melangkah maju terus ke hadapan
          Satu impian nyawaku pertaruhkan

          Genggaman tanganmu
          Semangatku oh terus membara
          Janjiku pada mu
          Harapanmu ingin ku laksanakan

          Kau adalah ilham
          Pada mereka yang ingin berjaya
          Kau terus berjuang
          Demi membawa perubahan
          Satu impian oh berjuta harapan

          Genggaman tanganmu
          Semangatku oh terus membara
          Janji ku pada mu
          Harapanmu ingin ku laksanakan

          Satu Malaysia
          Kita inspirasi pada dunia
          Nama kan dijulang
          Kita menjadi kebanggaan
          Satu wawasan bersama bergandingan

          Genggaman tanganmu
          Semangatku oh terus membara
          Janji ku pada mu
          Harapanmu ingin ku laksanakan

          Genggaman tanganmu
          Semangatku oh terus membara
          Janji ku pada mu
          Harapanmu ingin ku laksanakan


          Pilihan Berkaitan Faizal Tahir:
           Pilihan Lagu Patriotik Berkaitan:

          Lirik Nyanyikan Lagu Mu - Maya Karin + VIDEO


          Lirik Nyanyikan Lagu Mu - Maya Karin + VIDEO


          Biarpun di mana jua
          Hatiku akan tetap setia
          Biarpun tiada yang rela
          Jiwaku akan tetap sedia
          Mentari harapan
          Membawakan kita sinaran
          Satu kedamaian
          Satu kebenaran
          Satunya impianku

          Kan ku nyanyikan lagumu
          Kan ku dirikan namamu
          Kitalah satu bangsa
          Kan ku nyanyikan lagumu
          Kan ku dirikan namamu
          Inilah satu bangsa
          Satu Malaysia

          Disinilah janji kita
          Hatiku akan tetap setia
          Kini dan selamanya
          Jiwaku akan tetap sedia
          Mentari harapan
          Membawakan kita sinaran
          Satu kedamaian
          Satu kebenaran
          Satunya impianku

          Tiada yang akan memadamkan jiwa ini
          Tiada yang akan mematahkan semangat yang membara

          Pilihan Lagu Patriotik Berkaitan:

          Lirik Lagu Perajurit Tanah Air (Inilah Barisan Kita) + VIDEO

          Lirik Lagu Perajurit Tanah Air (Inilah Barisan Kita) + VIDEO

          Inilah barisan kita
          Yang ikhlas berjuang
          Siap sedia berkorban,
          Untuk ibu pertiwi!

          Sebelum kita berjaya
          Jangan harap kami pulang
          Inilah sumpah pendekar kita
          Menuju medan bakti!

          Andai kata kami gugur semua
          Taburlah bunga di atas pusara
          Kami mohon doa, Malaysia berjaya!

          Semboyan telah berbunyi
          Menuju medan bakti!
          Lirik Lagu Perajurit Tanah Air (Inilah Barisan Kita)
          Lagu Patriotik

           Pilihan Lagu Patriotik Berkaitan:

          Lirik Lagu Wawasan 2020 + VIDEO


          Lirik Lagu Wawasan 2020 + VIDEO


          Bendera berkibar di angkasa
          Lambang negara jaya
          Rakyat sepakat sehati sejiwa
          Dengan berbakti dengan megah

          Hadapi cabaran masa muka
          Penuh tenaga murni
          Bakti dicurah sehara-sehala
          Dengan wawasan yang suci

          Wawasan meningkat kemajuan
          Tiada lagi kepincangan
          Kemewahan rasa-dirasai
          Bersama kita nikmati

          Wawasan 2020
          Satu pandangan jauh
          Bukan impian malah kenyataan
          Bersama kita jayakan

           Pilihan Lagu Patriotik Berkaitan:
          Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

          HOT! Jualan "ONLINE REVOLUTION" 12.12 - 14.12