Kontroversi Tasha Shila Serang Bekas Teman Lelaki

Tasha Shilla Upah 40 Orang Lelaki Serang, Hans Wong Lapor Polis


Seorang wanita di laman Instagram dengan panggilan Carmen (dipercayai kekasih baru Hans Wong) mendakwa Tasha Shilla telah menyerangnya bersama bekas kekasih Tasha itu malah lebih teruk lagi, Tasha juga dikatakan telah mengupah 40 orang lelaki untuk memukul Hans.

Satu laporan polis yang didakwa dibuat oleh Han Wong iaitu bekas teman lelaki Tasha Shilla telah tersebar yang mendedahkan pelakon wanita itu telah menyerang pemuda berkenaan di sebuah kelab.

 

Berikut Kenyataan Carmen di Istagramnya...

 Berikut Gambar Hans Wong Dan Carmen


Pilihan Berita Hiburan Terkini Dan Hangat:

Cinta Nora Danish Dan Nedim Tinggal Kenangan...

Nora Danish Mengesahkan Hubungan Cintanya dengan Nedim Berkecai.


Berikut penjelasan Nora atau nama sebenarnya Nora Danish Mohd Hanif, 33, berkenaan hubungannya dengan dan anak kepada Menteri Pelancongan dan Kebudayaan, Datuk Seri Mohamad Nazri Abdul Aziz dan rancangan terbaru dirinya.

"Hmm... Kami mengambil keputusan mahu berpisah atas kebaikan bersama. Itu sahaja. Lagipun cinta tidak semestinya dimiliki,"

"Itu sahaja yang boleh saya jelaskan kepada semua. Tak nak cerita panjang-panjang," ujarnya.

"Selain promosi filem Polis Evo dan Chowrasta, saya akan menjalani penggambaran drama berepisod dengan pengarah Erma Fatima berjudul Rumi & Jawi.

"Dalam pada itu, saya juga merancang beberapa perniagaan lain yang akan diberitahu kelak," tuturnya kepada Mstar.

Pilihan Berita Hiburan Terkini Dan Hangat:

Ini Ucapan 'Perpisahan' Qi & Nelydia?

Twitter Qi Razali  dan Nelydia Timbulkan Tanda Tanya Peminat.

Berikut luahan rasa Qi Razali....

Berikut pula apa yang ditulis oleh Nelydia...


Apa pendapat anda? Adakah kata-kata di atas hanya ungkapan semata atau bermakna retaknya hubungan cinta antara mereka? Sama-sama kita nanti penjelasan mereka dan perkembangan seterusnya...


Pilihan Berita Hiburan Terkini Dan Hangat:

Foto Anak Baru Lahir Jaclyn Victor

Berikut foto anak sulung penyanyi Jaclyn Victor yang baru dilahirkan dan berusia 4 hari. Jac berkongsi berita baik ini dengan para peminatnya di laman instagram...


Jaclyn, 37, memilih nama Jonah Josiah Rivera buat anak kesayangan mereka.

Berikut Komen Jaclyn Victor:

“Saya dan suami sangat gembira untuk mengumumkan kelahirannya. Saya dan bayi dalam keadaan sihat. Terima kasih atas ucapan dan doa semua untuk bayi kami. Bayi kami selamat dilahirkan pada 24 Ogos lalu dengan berat 3.48 kilogram,” katanya.



Pilihan Berita Hiburan Terkini Dan Hangat:

    Foto Acara Sambut Bayi Lisa Surihani

    Berikut Gambar Lisa Surihani  dalam majlis 'Baby Shower' yang diadakan sempena menghitung detik  kelahiran bayi sulungnya...

    Pilihan Berita Hiburan Terkini Dan Hangat:

      Kenapa Nubhan Pilih Afifah Sebagai Isteri?

      Sebab Nubhan Suka Isteri Pilihannya

      Berikut Komen Nubhan Mengenai Majlis Pernikahan dan Bakal Isterinya:


      "Kami rancang bernikah dalam tempoh setahun lagi. Ikutkan lagi cepat lagi elok tapi dalam masa yang sama dia (tunang) perlu melunaskan baki pengajian setahun lagi di Mesir."

      "Dia bakal doktor gigi dan sepanjang tempoh kenal kami memang melalui cinta jarak jauh,"

      Klik Sini: Gambar Pernikahan Nubhan dan Bakal Doktor Gigi

       "Saya boleh jadi separuh gila kerana cinta jarak jauh ini. Tapi Alhamdulillah ia semakin dipermudahkan. Selalunya menerusi panggilan video kami melepas rindu."

      "Pada mulanya juga dia tak faham kerjaya seni saya. Ambil gambar dengan artis wanita pun dia pernah cemburu. Selalunya boleh jadi gaduh sebab perkara remeh."

      "Tapi sekarang dia mula memahami. Selain itu dia cantik dan manja pada mata saya," kata Nubhan mengenai Afifah yang turut berasal dari Kuala Pilah sepertinya tetapi berbeza daerah.

      Pilihan Berita Hiburan Terkini Dan Hangat:

      Foto Nikah Nubhan dengan Isteri Pilihan

      Berikut Gambar-gambar Di Majlis Pernikahan Penyanyi dan Pelakon, Nubhan


      Bernikah dengan pilihan hatinya, Nubhan dengan sekali lafaz telah sah sebagai seorang suami kepada Afifah Hidayah Ahmad Taufiq,. Mereka mengambil keputusan berkahwin selepas tujuh tahun menjalin cinta.

      Klik sini: Kenapa Nubhan Pilih Afifah?

      Majlis nikah dengan nilai mas kahwin sebanyak RM1,000.00.dikendalikan oleh Hj Wan Nawang bin Hj Wan Sulong yang merupakan Penolong Pendaftar Nikah Dan Cerai Seremban 2 dengan berwalikan bapa pengantin perempuan Hj. Ahmad Tawfek bin Zulkifly.


      Pilihan Berita Hiburan Terkini Dan Hangat:

      Lirik Lagu Stela Band - No Chemistry + video

      Lirik Lagu Stela Band - No Chemistry + video



      Kamu gak good looking for me
      Kamu juga gak impressing me
      Gak bisaku paksakan hati
      kita gak ada Chemistry

      Seminggu kau dekati aku
      Takku rasakan getaran itu
      Percuma buang buang waktu mu
      tak coba dekati aku

      Chorus:
      tak peduli apa yang kamu rasakan
      yang ku tau ini bukan salahku
      Karena bukan kamu yang aku mahu
      untuk jadi pacarku.

      Berhenti berhenti dekati aku
      Kutak mau melukai hatimu
      Kerena bukan kamu yang aku mahu
      Untuk jadi pacarku

      Seminggu kau dekati aku
      Takku rasakan getaran itu
      Percuma buang buang waktu mu
      Tuk coba dekati aku

      Ulang Chorus

      Lalalala

      Solo Guitar.

      Ulang Chorus.

      Lirik Lagu Hati-Hati -Amira Othman + Video

      Lirik Lagu Hati-Hati -Amira Othman + Video

      Ada dua jalan cerita
      duka atau bahagia
      Mahu pilih yang mana
      Hati masih bertanya
      Lekas aku mahu jawapnya

      Jaga kau hati hati Takut ia dicuri
      Kelak nanti kau kan patah hati
      mungkin akan terjadi
      Tapi masih tak pasti
      Harapan kau mengerti

      Lihat pada indah Bulan bintang
      Namun hilang bila tiba siang
      Dan kerna itu
      Ku rasa bimbang Untukmu cintaku

      Angin membuaikan rasa rindu
      Tapi tak seperti yang selalu
      Dan kali ini ku biar berlalu
      Rasaku jadikan hati hati

      Dalam cerita ada rahsia
      Rahsia engkau aku dan dia
      Masih aku tertanya apa pengakhirannya
      Lekas aku mahu jawapnya

      jaga kau hati hati Takut ia dicuri
      Kelak nanti kau kan patah hati
      mungkin akan terjadi
      Tapi masih tak pasti
      Harapan kau mengerti

      Lihat pada indah Bulan bintang
      Namun hilang bila tiba siang
      Dan kerna itu
      Ku rasa bimbang Untukmu cintaku

      Angin membuaikan rasa rindu
      Tapi tak seperti yang selalu
      Dan kali ini ku biar berlalu
      Rasaku jadikan hati hati

      Wahai merpati dua sejola
      Jangan kau terlupa
      Ikutkan hati engkau kan begini
      Ikutkan rasa kau hilang rasa

      Lihat pada indah Bulan bintang
      Namun hilang bila tiba siang
      Dan kerna itu
      Ku rasa bimbang Untukmu cintaku

      Angin membuaikan rasa rindu
      Tapi tak seperti yang selalu
      Dan kali ini ku biar berlalu
      Rasaku jadikan hati hati

      Video Drama Mak Cun

      Tonton Video Drama Mak Cun


      Suka video ini? Letakkan di blog atau web page anda. Salin kod di bawah:
      Untuk Blog & websites:


      Pilihan Berkaitan Yang Menarik:



    • Sinopsis Mak Cun

    • Video Mak Cun

    • Foto Drama Mak Cun

    • Lagu Tema OST Drama Mak Cun

    • Sinopsis Mak Cun (Drama TV3)

      Sinopsis Drama Mak Cun (Lestary TV3)


      Sinopsis: Berkesinambungan dari drama bersiri Ajaibnya Cinta yang mendapat sambutan ramai, kini sebuah sekuel terbaru berjudul 'Mak Cun' dibawa untuk tatapan para penonton.
      Berbeza dengan Drama Ajaibnya Cinta, kali ini cerita lebih menfokuskan kepada watak Mok Cun dan anaknya Atul di kampung.

      Antara pelakon-pelakon hebat yang terlibat adalah seperti Erma Fatima, Balkisyh Semundur Khan, Dato Rahim Razali, dan Nora Danish. Penampilan istimewa seperti Umie Aida, Azwan Kombos, Ryan Putri Basyarah dan ramai lagi.

       Jangan lupa saksikan drama sutradara Bade Hj Azmi mulai 29 Julai 2015, setiap Rabu dan Khamis jam 9.00 malam di TV3 yang dijangka bakal menceriakan hari anda.

      Lirik Lagu Aduh Neng - Nukilan + VIDEO

      Lirik Lagu Aduh Neng - Nukilan + video



      Suka video ini? Letakkan di blog atau web page anda. Salin kod di bawah:
      Untuk Blog & websites:


      CHORUS
      [Kelana]
      Aduh Neng... hadirmu tidak pernah kuseru
      Aduh Neng... cukuplah merasuk ikut nafsu
      Aduh Neng... kepindingmu sudah masuk baju
      Aduh Neng... Aduh Neng...

      VERSE 1
      [Agenda]
      Yang malam semalam malam ni atau malam tu,
      Yang selama ini alkisahnya tetap satu,
      Yang bertemu ratu atau yang dilontar batu,
      Yang musykil itu aku, kelkatu atau hantu?
      Rembulan purnama yang penuh mahupun terang,
      Terdengar riuhan keramaian atau perang,
      Penglihatan kabur kadangnya mengundang berang,
      Yang kudengar gema pukul gamelan dan gendang,
      Si empunya gong tembaga,
      Ukirannya berkepala naga naga saga,
      Berpesta wahai lembaga,
      Meriahnya mereka sedia untuk memperaga,
      Sekelian seperangkat dan seangkatan,
      Seakan tak perasan tanpa sekatan,
      Setanggi menyemarakkan lagi,
      Pesta karut jadi gempita larut pagi.

      CHORUS
      [Kelana]
      Aduh Neng... hadirmu tidak pernah kuseru
      Aduh Neng... cukuplah merasuk ikut nafsu
      Aduh Neng... kepindingmu sudah masuk baju
      Aduh Neng... Aduh Neng...

      VERSE 2
      [Kirana]

      Namaku Neng Dayang
      Nikmati gemalai mayang
      Diri di tengah gelanggang
      Mari masuk ikut pandang
      Nadi iring palu gendang
      Gong tembaga menitir canang
      Andainya nanti aku hilang
      Usah diserang jiwaku tenang
      Direntap selempang saat Si Lumping berjaga,
      Sembilan penunggang bersedia menghentak raga,
      Dikecap sedulang santapan dari penjaga,
      Sambilan bergendang gamelan berlima warga,
      Memuncak gemuruhnya dalam malam kudusku,
      Setanggi diperasap mantera menghunusku,
      Yang lihat itu nyata yang rasukku berkuku,
      Muslihat pintu mata rahsianya terbuku.

      CHORUS
      [Kelana]
      Aduh Neng... hadirmu tidak pernah kuseru
      Aduh Neng... cukuplah merasuk ikut nafsu
      Aduh Neng... kepindingmu sudah masuk baju
      Aduh Neng... Aduh Neng...
      VERSE 3

      [Kelana]
      Mata kabur hati tak menentu,
      Meremang‐remang bulu romaku,
      Jampi serapah telinga berpusu,
      Siapa yang menuju?
      Pusing kepala mendongak ke awan,
      Pohon lindungan darimu gemawan,
      Kuleraikan pedati di tangan,
      Kuda kulepaskan.

      [Kelana & Kirana]
      Sikit‐sikit ditarik,
      Perlahan dikepit,
      Hilang rasa serik,
      Yang tinggal hanya nafsu‐nafsi
      Sikit‐sikit ditarik,
      Perlahan dikepit,
      Hilang rasa serik,
      Yang tinggal hanya nafsu‐nafsi.

      CHORUS
      [Kelana]
      Aduh Neng... hadirmu tidak pernah kuseru
      Aduh Neng... cukuplah merasuk ikut nafsu
      Aduh Neng... kepindingmu sudah masuk baju
      Aduh Neng... Aduh Neng...

      OUTRO

      [Nukilan]
      Aduh Neng...
      (Mantera Jawa)
      Aduh Neng...

      Lirik Lagu W.A.R.I.S - Cinta Terakhir ft Ezad Exists + Video

      Lirik Lagu W.A.R.I.S - Cinta Terakhir (Feat Ezad Exists) + video


      Suka video ini? Letakkan di blog atau web page anda. Salin kod di bawah:
      Untuk Blog & websites:


      Wahai hati dengarkan setiap bait kataku ini
      Tak ku ketahui akhirya ruang ini terisi
      Dengar dengan teliti Dan coba kau fahami
      Sampaikan penuh ikhlas Tanpa perasaan benci

      Seperti mana kau anggap cerita ini Dan cerita ini suci
      Dia terlahir saat kita memberi
      Kembalikan harta kepada pemilik berhak
      Jangan sakiti sesiapa Supaya yang lain tidak menyakiti kamu

      Kau kan pasti bertemu Tuhan
      Dihitung segala amalan Tuhan telah mengharamkan
      Segala-gala urusan Yang pernah melibatkan
      Unsur riba haruslah di batalkan

      Mulai sekarang Waspadalah
      Tuk keselamatan bersama
      Jagalah dalam sekecil perkara
      Kerna syetan telah berputus asa
      Menyesatkanmu Dalam sebesar-besar perkara

      Exits :
      Bila cinta berakhir Musnahlah segalanya
      Andaiku pergi dulu Ku tinggalkan pesanannya
      Bila cinta berakhir Musnahlah segalanya
      Andaiku pergi dulu Ku tinggalkan pesanannya

      Sebagaimana kau punya hak atas istri kamu
      Mereka juga punyai hak keatas diri kamu
      Berikan makanan dan pakaian yang diperlu
      Kerna mereka adalah teman Dan pembantu setiamu

      Hak kamu keatas mereka tidak membenarkan
      Orang yang tidak kamu suka Masuk kedalam rumah
      Untuk elakkan zina Usah robohkan mesjid
      Yang telah kuku di bina ?

      Tak perlu dikata Tapi perlu dimengerti
      Dan boleh menilai Tapi tidak menghakimi
      Kerna insan saudara Kita semuanya sama
      Kecuali atas amalan dan taqwa

      Dan ingatlah Maaf itu kemanusiaan Buat silap manusia
      Dan tanpa kemaafan Ianya sia-sia
      Dan telah ku sampaikan Harap kau mendengar
      Pesan dan akhir tentang cerita cinta sebenarnya

      Exits :
      Bila cinta berakhir Musnahlah segalanya
      Andaiku pergi dulu Ku tinggalkan pesanannya
      Bila cinta berakhir Musnahlah segalanya
      Andaiku pergi dulu Ku tinggalkan pesanannya

      Semoga kita menjadi (Menjadi seperti)
      Seperti dua insan (Yang sedang di lamun)
      Bercinta Oohooooo

      Bila cinta berakhir Musnahlah segalanya
      Andaiku pergi dulu Ku tinggalkan pesanannya
      Bila cinta berakhir Musnahlah segalanya
      Andaiku pergi dulu Ku tinggalkan pesanannya

      Lirik Lagu Sehati Sejiwa - Alif Satar ft Gemersik+ video

      Lirik Lagu Sehati Sejiwa - Alif Satar ft Gemersik+ video



      Suka video ini? Letakkan di blog atau web page anda. Salin kod di bawah:
      Untuk Blog & websites:

      Demi tanah yang bertuah
      Taman cinta merdeka
      Kasih di hatiku ini
      Untukmu tanah pertiwi

      Dari utara selatan
      Juga timur ke barat
      Turut gagah Sabah Serawak
      Sehati Sejiwa

      Chorus
      Ku dengar janjimu
      Bayu Kinabalu
      Ku dengar sumpahmu
      Rejang yang membiru
      Bersatu denganku
      Tegap Titiwangsa
      Malaysia Sehati sejiwa

      Bridge
      Laut luas terbentang
      Bukan satu halangan
      Untuk kita bersama
      Melafaz janji setia
      Demi mu Malaysia
      Cinta kasih di jiwa
      Tidak akan kami khianatinya

      Chorus
      Walaupun berbeza
      Budaya Agama
      Bukanlah penghalang
      Kita bergandingan
      Marilah bersatu
      Sehati sejiwa
      Malaysia Kekal Sejahtera

      Korus Iban Kadazan…
      (Mi i so ginavo) kadazan
      (Kitai Dekak Mujur) iban
      ( mi i so ginavo)kadazan
      (Ngetan Ke Menua) iban
      (Mi i soginavo) kadazan
      (Nyuluk Cita Mulia) iban
      Malaysia Sehati Sejiwa

      Lirik lagu Sepertinya - Fynn Jamal

      Lirik lagu Sepertinya - Fynn Jamal

      Sepertinya
      sepertinya aku ini jalan yang yang kosong
      sepertinya aku ini kaca yang bolong

      dan sepertinya tak ada siapa yang melihat aku di sini
      dan sepertinya ada cahaya bila aku terus terbang tinggi ke atas langit jingga

      sepertinya aku ini terhukum oleh tuhan kerna aku ini penuh dgn benci
      sepertinya takkan ada sesiapa yang sudi bersama aku untuk memahami

      sepertinya aku dipaksa untuk mati dan terus dihempas jatuh tak berkebumi
      sepertinya takkan ada siapa pun yang sudi bersama menemani aku sampai pagi

      kerna aku mahu sebenarnya ada peneman yang memeluk jiwa aku
      yang meneman aku sampai biru

      kerna aku begitu ingin merasakan dicinta seseorang itu
      sepertinya aku ini bolong, kosong, lohong, semuanya
      itu semuanya aku

      kenapanya aku ini tak bisa untuk menyedari yang aku ini tetap bukan siapa2?
      sepertinya
      sepertinya

      sepertinya aku ini debu yang tak punya harga apa
      sepertinya aku angin yang tiada
      sepertinya aku ini wujud tanpa adanya apa makna

      maka untuk apa aku di sini?

      Lirik Lagu Inspirasi -Hafiz & Faizal Tahir (Lagu Khas Untuk Dato' Siti)

      Lirik Lagu Inspirasi -Hafiz & Faizal Tahir + Video



      Suka video ini? Letakkan di blog atau web page anda. Salin kod di bawah:
      Untuk Blog & websites:

      Andai ada berjuta yang datang mencuba
      Kau tetap satu menawan hati semua
      Selamanya tersemat dalam persada
      Cahaya bersinar teristimewa

      Inspirasi tetap teguh berdiri
      Dalam gelap kau tetap menyinari
      Hanya satu persona tiada ganti
      Engkau bintang kau tetap menyinari
      Engkau bintang kau tetap menyinari

      Berlalu bergenerasi terus memberi
      Takkan sama tiada ganti tetap berseri
      Selamanya tersemat dalam persada
      Cahaya bersinar teristimewa

      Inspirasi tetap teguh berdiri
      Dalam gelap kau tetap menyinari
      Hanya satu persona tiada ganti
      Engkau bintang kau tetap menyinari
      Oh engkau bintang kau tetap menyinari


      Pilihan Berkaitan:

      Lirik Lagu Terakhir- Sufian Suhaimi + Video

      Lirik Lagu Terakhir- Sufian Suhaimi  + Video



      Suka video ini? Letakkan di blog atau web page anda. Salin kod di bawah:
      Untuk Blog & websites:

      Lirik Sufian Suhaimi - Terakhir

      Mengapakah kita Selalu Berjauh Hati
      Selalu menyendiri dan Terasa Hati
      Apakah kita Tak Sehaluan Lagi
      Berat Bagiku x2

      Melepaskanmu bukan mudah bagiku
      Untuk melalui semua ini
      Pabila kenangan kita mengusik jiwa dan hati
      Kala malam tidur ku tak lena mengenangkanmu
      Apakah salahku
      Kau buatku begini
      Selalu sendiri
      Tinggal sendiri
      Terus sendiri
      Cinta yang ku pinta
      Kau balas dengan dusta
      Berat bagiku

      Ku cuba pertahankan
      Separuh jiwaku hilang ikut terbang bersamamu
      Episod cinta hitamku kini berulang kembali
      Berulang kembali menguasai diriku

      Oh tuhan
      Ku mahu yang terbaik
      Terbaik buatku
      Insan kerdil ini

      Oh tuhan
      Noktahkan kehilangan ini
      Munculkan dia
      Dia terakhir buat diriku.

      Lirik Lagu Bunga Dhia – Aiman + Video

      Lirik Lagu Bunga Dhia – Aiman + Video


      Ku menunggu kamu
      Ku menanti kamu saja
      Yang terindah dari Dia
      Yang tercipta dari Dia

      Waktu terus berguling
      Dengan doa harapan
      Kau didakapanku

      Bunga kaulah cahaya
      Bunga kaulah bintang
      Menerangi siang dan malamku
      Mewarnai segenap mimpiku

      Ku menunggu kamu
      Ku menanti kamu saja
      Yang terindah dari Dia
      Yang tercipta dari Dia

      Waktu terus berguling
      Dengan doa harapan
      Kau didakapanku

      Bunga kaulah cahaya
      Bunga kaulah bintang
      Menerangi siang dan malamku
      Mewarnai segenap mimpiku

      Oh ohhhh
      Oh ohhhh
      Oh ohhhh

      Dhia kaulah cahaya
      Dhia kaulah bintang
      Menerangi siang dan malamku
      Mewarnai segenap mimpiku

      Lirik Lagu Masih Berdiri Tengku Adil + Video

      Lirik Lagu Masih Berdiri Tengku Adil + Video


      Cinta kita bukan seperti cinta kau bayangkan
      Bukan seperti watak di novella
      Aku bukanlah firasat pencinta

      Kata-kata tentang diri ku yang tidak sempurna
      Tahukah pada ku kaulah dunia
      Cubalah kau melihat tanpa mata

      Biar hujan membasahi pipi
      Agar tangisan ku tersembunyi
      Walau runtuh segalanya
      Cinta ku masih berdiri selamanya


      Aku tahu ada kekurangan pada diri ku
      Yang harus ke melupakan untuk mu
      Kan ku buktikan cinta ku pada mu

      Biar hujan membasahi pipi
      Agar tangisan ku tersembunyi
      Walau runtuh segalanya
      Cinta ku masih berdiri tuk selamanya

      Biar hujan membasahi

      Biar hujan membasahi pipi
      Agar tangisan ku tersembunyi
      Walau runtuh segalanya
      Cinta ku masih berdiri tuk selamanya

      Lirik Lagu Mabuk - Spider + VIDEO



      Suka video ini? Letakkan di blog atau web page anda. Salin kod di bawah:
      Untuk Blog & websites:

      Lirik Lagu Mabuk - Spider + VIDEO


      Sepuluh sembilan
      Katamu satu pun tak boleh pakai
      Sepuluh sembilan
      Janjimu satu pun tak boleh pegang

      Dunia dan apa isinya
      Hanya kau punya
      Segala-gala kau dah ada
      Tak cukup kau masih minta tambah

      Mabuk bukan mabuk
      Mabuk nama mabuk cinta mabuk kuasa

      Sepuluh sembilan
      Bertemu tak satu bukan khayal
      Sepuluh dan sembilan
      Putihmu tak satu bukan sihir

      Rembulan dan sinar cahaya
      Pada yang kau puja
      Hanyalah serpihan
      Bongkah melayang di angkasa

      Rembulan dan sinar cahaya
      Hanyalah serpihan
      Bongkah melayang di angkasa

      Lirik Lagu Gemuruh Suara + VIDEO


      Lirik Lagu Gemuruh Suara (Lagu TM Team Malaysia)

      Kalau engkau jatuh,
      Jangan engkau lemah,
      Kerana hidup mengajar kita,
      Jangan cepat mengalah.

      Bina yakin diri,
      Mampu kita lakukan,
      Tiada yang mustahil,
      Segalanya Boleh!

      Kita bergandingan,
      Meraikan Malaysia!

      Gemuruh suara,
      Jadi bangsa Berjaya,
      Gemuruh perkasa,
      Bawah satu bendera,
      Nama kita bina,
      Diseluruh benua rasa bangga,
      Genggam amanat wira,
      Julang panji Malaysia..
      Genggam amanat wira,
      Julang panji Malaysia!!

       Pilihan Lagu Patriotik Berkaitan:

      Lirik Lagu Membaca Gaya Wawasan + VIDEO



      Lirik Lagu Membaca Gaya Wawasan (Pelbagai Artis)

      Awal suruhan ialah membaca
      Menuntut ilmu disuruh budaya
      Inilah teladan sepanjang masa
      Gayakan hidup dengan membaca

      Apalah nama andai tanpa ilmu
      Apalah mahkota permatanya palsu
      Tanpa membaca cacatlah minda
      Tanpa ilmu ke manalah kita

      Jika ilmu penuh di dada
      Bila bergaya dengan membaca
      Dunia sempit menjadi luas
      Tempah kejayaan tiada terbatas

      Negara yang kecil tinggi martabat
      Kerana ilmu, negara berdaulat

      Mari kawan kita membaca
      Mari rakan, timba ilmu dengan membaca
      Inilah perjuangan, sambutlah seruan
      Jadikan Membaca Gaya Wawasan

      Everybody!
      Take a book and read
      To gain knowledge, everyone has to read
      Let’s reach out, open up your mind
      Let’s make reading, a lifestyle of Wawasan


       Pilihan Lagu Patriotik Berkaitan:

      Lirik Lagu Merdeka -Faizul Sany + VIDEO


      Lirik Lagu Merdeka -Faizul Sany + VIDEO

      Lagu tema MHS 2015/2016.


      Lihatlah ke mata bukakan hati
      Dengarkan panggilan sahut seruan
      Aku merdeka! Aku merdeka!
      Hari ini hari kemenangan aku

      Bukan susah untuk susah no
      Bukan senang untuk senang yea
      Kalau tak cuba manakan belajar
      Berkata biar tahu maksud

      Hari ini bukan hari untuk sedih
      Hari ini hari untuk bergembira
      Di sana di sini ke manaku pergi
      Nyanyilah hari ini aku merdeka

      Cantik di mata belum tentu cantik
      Mahu di depan jangan duduk belakang
      Ku budak kampung kau budak bandar
      Hari ini hari kemenangan kita

      Bukan susah untuk susah no
      Bukan senang untuk senang yea
      Kalau tak cuba manakan belajar
      Berkata biar tahu maksud

      Hari ini bukan hari untuk sedih
      Hari ini hari untuk bergembira
      Di sana di sini ke manaku pergi
      Nyanyilah hari ini aku merdeka

      Jauh
      Hutang budi kau dibawa mati

      Bukan susah untuk susah no
      Bukan senang untuk senang yea
      Kalau tak cuba mana kan belajar
      Berkata biar tahu maksud

      Merdeka!

      Hari ini bukan hari untuk sedih
      Hari ini hari untuk bergembira
      Di sana di sini ke manaku pergi
      Nyanyilah hari ini aku merdeka

      Lihatlah ke mata bukakan hati
      Dengarkan panggilan sahut seruan
      Aku merdeka! Aku merdeka!
      Hari ini hari kemenangan aku

      Senarai Lagu Lagu Patriotik

      Lirik lagu Sehati Sejiwa + VIDEO

      Lirik lagu Sehati Sejiwa + VIDEO

      Demi ……tanah yang bertuah
      Taman….. cinta merdeka ..aaa
      Kasih …di hatiku ini
      Untukmu ….tanah pertiwi …iii

      Dari …..utara selatan
      Juga….. timur ke barat
      Turut gagah ….Sabah Serawak
      Se….hati Sejiwa

      Chorus
      Ku dengar janjimu
      Bayu Kinabalu
      Ku dengar sumpahmu
      Rejang yang membiru
      Bersatu denganku
      Tegap Titiwangsa
      Malaysia Sehati sejiwa

      Bridge
      Laut luas terbentang
      Bukan satu halangan
      Untuk kita bersama
      Melafaz janji setia
      Demi mu Malaysia
      Cinta kasih di jiwa
      Tidak akan kami khianatinya…..

      Chorus
      Walaupun berbeza
      Budaya Agama
      Bukanlah penghalang
      Kita bergandingan
      Marilah bersatu

      Sehati sejiwa

      Malaysia Kekal Sejahtera … Korus Iban Kadazan…
      (Mi i so ginavo) kadazan
      (Kitai Dekak Mujur) iban
      ( mi i so ginavo)kadazan
      (Ngetan Ke Menua) iban
      (Mi i soginavo) kadazan
      (Nyuluk Cita Mulia) iban
      Malaysia Sehati Sejiwa

       Pilihan Lagu Patriotik Berkaitan:

      Lirik Lagu Pahlawanku + video



      Lirik Lagu Pahlawanku + video


      Pahlawanku
      Pergilah berjuang untuk bangsa
      Jangan ragu
      Namamu tetap dipuja

      Biar mati
      Sebagai pahlawan yang sejati
      Jangan undur
      Jasamu kelak bertabur

      Selamat kau pergi
      Selamat kembali
      Dengan hati suci
      Dan tak takut mati

      Pahlawanku
      Menuju ruang ke medan perang
      Jangan takut
      Sebagai askar berjuang

      Pilihan Berkaitan Siti Nurhaliza:

       Pilihan Lagu Patriotik Berkaitan:

      Lirik Lagu Bahtera Merdeka + VIDEO


      Lirik Lagu Bahtera Merdeka + VIDEO


      Bonda senyum riang
      Menerima bahtera merdeka
      Putra putri sayang
      Putra putri sayang
      Sedang berjuang

      Fajar telah tiba
      Nan menyinsing membawa harapan
      Tanah Semenanjung
      Tanah Semenanjung
      Permata nilam

      ( korus )
      Jiwa dan raga
      Buktikanlah pada nusa bangsa
      Supaya negara maju jaya
      Aman merdeka

      Duhai ibu pertiwi
      Putra putri datang sujud bakti
      Ingin menunaikan
      Ingin menunaikan
      Sumpah dan janji

      ( ulang dari korus )


       Pilihan Lagu Patriotik Berkaitan:

      Lirik Satu Suara + VIDEO



      Lirik Satu Suara(Satu Komuniti Satu Persatuan)

      Mengapa kita berbeza?
      Ku tahu hatimu dipolusi benci
      Kita harus bersama
      Aku kau memahami kompromi
      Kita satu komuniti
      Satu arah destinasi
      Hei generasi muda
      Usah kau bersendiri
      Kita punya satu hati
      Satu cita satu jiwa
      Kau aku dan mereka
      Kita satu nama

      -Korus-
      Dengan Satu Suara
      Kita serupa walau berbeza
      Genggam semangat waja
      Langkah Bersama
      Dalam rentak padu yang sama
      It’s the B to the e to the l, i, a
      Lets keep the head up for better days
      Come on hand in hand
      If you understand
      The message is to be together in this motherland
      Where’sthe love that used to shine?
      In this darkest hour we gonna be just fine
      Let the love shine in ur soul
      This revolutions gonna be our destiny call
      Dalam satu suara
      Kita tiada bezanya
      Nyanyi lagu yang sama
      Rentak sekata
      Dengan satu suara
      Kita janji menjaga
      Kau aku dan mereka
      Kita satu nama

      Ulang korus

      Sekiranya ku jatuh
      Terus bangunkan aku
      Dan aku lakukan yang sama untukmu
      Aku kau dan mereka
      Dalam satu suara
      Kita satu nama -


       Pilihan Lagu Patriotik Berkaitan:

      Lirik Lagu Satu Malaysia - Siti Nurhaliza + VIDEO


      Lirik Lagu Satu Malaysia - Siti Nurhaliza + VIDEO


      Kejayaanmu
      Kebangganku
      Semuanya atas satu perjuangan

      Kesyukuranku
      Keamananmu
      Segalanya atas satu perpaduan

      Rakyat bersatu seiring dan maju
      Pencapaian jadi mercu

      Satu tak mengenal bangsa
      Tak memisahkan kita
      Terus perkasa

      Kita satu Malaysia
      Teguh ikrar bersama
      Negaraku tercinta
      Satu bangsa Satu Malaysia


      Pilihan Berkaitan Siti Nurhaliza:

       Pilihan Lagu Patriotik Berkaitan:

      Lirik Lagu Si Baju Hijau - Sanisah Huri + VIDEO



      Lirik Lagu Si Baju Hijau - Sanisah Huri & The Hooks


      Si baju hijau
      Sedang bertugas
      Di perbatasan
      Peluru tak bermata
      Harus waspada

      Datangnya ia
      Tak kenal saudara
      Lawanlah ia tentu
      Dengan hati semangat waja
      Tanda putra setia

      ( korus )
      Gagah perkasa
      Bersedia
      Siang dan malam
      Di persada negara

      (Ulang)

       Pilihan Lagu Patriotik Berkaitan:

      Lirik Lagu Perwira -Saloma + VIDEO


      Lirik Lagu Perwira -Saloma + VIDEO

      Perwira...
      Dikaulah harapan hati
      Penghibur kala sunyi
      Pergilah berbakti
      Membela pertiwi

      Perwira...
      Janganlah kekanda bimbang
      Untuk pergi berjuang
      Andainya kau gugur
      Jasamu dikenang

      *
      Dengarlah lagu kucipta
      Gubahan mesra nan manja
      Sebagai ganti diri
      Bersama kau berbakti
      Untuk ibu pertiwi

      Kekanda di medan perang
      Adinda di medan seni
      Sama-sama berjuang
      Sama-sama berbakti
      Semoga tabah hati

      Majulah kekanda maju jangan undur
      Dinda mohon doa restu
      Rela sehidup semati bersamamu
      Perwiraku



       Pilihan Lagu Patriotik Berkaitan:

      Lagu Faizal Tahir - Malaysia Satu + VIDEO


      Lagu Faizal Tahir - Malaysia Satu + VIDEO


      Ku teguh berdiri
      Tiada lagi ragu atau gentar
      Ku terus berani
      Melangkah maju terus ke hadapan
      Satu impian nyawaku pertaruhkan

      Genggaman tanganmu
      Semangatku oh terus membara
      Janjiku pada mu
      Harapanmu ingin ku laksanakan

      Kau adalah ilham
      Pada mereka yang ingin berjaya
      Kau terus berjuang
      Demi membawa perubahan
      Satu impian oh berjuta harapan

      Genggaman tanganmu
      Semangatku oh terus membara
      Janji ku pada mu
      Harapanmu ingin ku laksanakan

      Satu Malaysia
      Kita inspirasi pada dunia
      Nama kan dijulang
      Kita menjadi kebanggaan
      Satu wawasan bersama bergandingan

      Genggaman tanganmu
      Semangatku oh terus membara
      Janji ku pada mu
      Harapanmu ingin ku laksanakan

      Genggaman tanganmu
      Semangatku oh terus membara
      Janji ku pada mu
      Harapanmu ingin ku laksanakan


      Pilihan Berkaitan Faizal Tahir:
       Pilihan Lagu Patriotik Berkaitan:

      Lirik Nyanyikan Lagu Mu - Maya Karin + VIDEO


      Lirik Nyanyikan Lagu Mu - Maya Karin + VIDEO


      Biarpun di mana jua
      Hatiku akan tetap setia
      Biarpun tiada yang rela
      Jiwaku akan tetap sedia
      Mentari harapan
      Membawakan kita sinaran
      Satu kedamaian
      Satu kebenaran
      Satunya impianku

      Kan ku nyanyikan lagumu
      Kan ku dirikan namamu
      Kitalah satu bangsa
      Kan ku nyanyikan lagumu
      Kan ku dirikan namamu
      Inilah satu bangsa
      Satu Malaysia

      Disinilah janji kita
      Hatiku akan tetap setia
      Kini dan selamanya
      Jiwaku akan tetap sedia
      Mentari harapan
      Membawakan kita sinaran
      Satu kedamaian
      Satu kebenaran
      Satunya impianku

      Tiada yang akan memadamkan jiwa ini
      Tiada yang akan mematahkan semangat yang membara

      Pilihan Lagu Patriotik Berkaitan:

      Lirik Lagu Perajurit Tanah Air (Inilah Barisan Kita) + VIDEO

      Lirik Lagu Perajurit Tanah Air (Inilah Barisan Kita) + VIDEO

      Inilah barisan kita
      Yang ikhlas berjuang
      Siap sedia berkorban,
      Untuk ibu pertiwi!

      Sebelum kita berjaya
      Jangan harap kami pulang
      Inilah sumpah pendekar kita
      Menuju medan bakti!

      Andai kata kami gugur semua
      Taburlah bunga di atas pusara
      Kami mohon doa, Malaysia berjaya!

      Semboyan telah berbunyi
      Menuju medan bakti!
      Lirik Lagu Perajurit Tanah Air (Inilah Barisan Kita)
      Lagu Patriotik

       Pilihan Lagu Patriotik Berkaitan:

      Lirik Lagu Wawasan 2020 + VIDEO


      Lirik Lagu Wawasan 2020 + VIDEO


      Bendera berkibar di angkasa
      Lambang negara jaya
      Rakyat sepakat sehati sejiwa
      Dengan berbakti dengan megah

      Hadapi cabaran masa muka
      Penuh tenaga murni
      Bakti dicurah sehara-sehala
      Dengan wawasan yang suci

      Wawasan meningkat kemajuan
      Tiada lagi kepincangan
      Kemewahan rasa-dirasai
      Bersama kita nikmati

      Wawasan 2020
      Satu pandangan jauh
      Bukan impian malah kenyataan
      Bersama kita jayakan

       Pilihan Lagu Patriotik Berkaitan:

      Lirik Lagu Saya Anak Malaysia + VIDEO


      Lirik Lagu Saya Anak Malaysia + VIDEO


      1957 bulan 8 kita merdeka,
      Setelah dijajah oleh orang Inggeris,
      Kamikaze dan Portugis.

      Saya Anak Merdeka x 4

      Sedikit masa harus diluangkan,
      Fikirkan sebentar apa yang dijuangkan,
      Adakah merdeka sekadar laungan,
      Merdeka semuanya keluar gaungan,
      Merdeka lebih dari tiga jeritan,
      Merdeka bebas dari kesempitan,
      Pemikiran, otak, akal, minda,
      Mungkin tiba masa definisinya dipinda.

      Hujan emas di negeri orang,
      Hujan batu di negeri kita,
      Walaupun cantik negeri orang,
      Tentunya Malaysia cantik lagi!

      Dari Perlis ke Kota Kinabalu
      Rakyat bersatu dan maju,
      Bumi bertuah hasil melimpah,
      Siapa rajin hidup mewah.

      Saya Anak Merdeka x 4

      Melayu, Cina, Iban, India,
      Kadazan Portugis pun ada,
      Semua kaya dengan budaya,
      Di bawah kibaran satu bendera.

      Saya Anak Merdeka x 2
      Saya Anak Malaysia x 4

       Pilihan Lagu Patriotik Berkaitan:

      Lirik Lagu Gemilang - Jaclyn Victor +VIDEO


      Lirik Lagu Gemilang - Jaclyn Victor +VIDEO


      Berjuta bintang menyanyi
      Ku di antara yang satu
      Mungkin cahaya dan impianku
      Di sini… gemilang

      Lalu ku redah onak duri dan lautan api
      Kemuncaknya inginku tawan aku jelajahi

      Kini gemilang itu semakin pasti ku genggam
      Gemilang suara keyakinan kian dalam
      Gementar harus jangan
      Jiwaku harus bertenaga
      Mungkinkah di sini menjadi realiti

       Pilihan Lagu Patriotik Berkaitan:

      Lirik Lagu Fikirkan Boleh + VIDEO

      Lirik Lagu Fikirkan Boleh + VIDEO


      "Fikirkan Boleh"

      Jika kau fikirkan kau boleh
      Kau hampir boleh melakukan
      Jika kau fikirkan ragu-ragu
      Usahamu tidak menentu

      Jika kau fikirkan kekalahan
      Kau hampiri kegagalan
      Jika kau fikirkan kemenangan
      Kau hampiri kejayaan

      Engkaulah apa kau fikirkan
      Terkandung dalam pemikiran
      Kau fikir boleh melakukan
      Fikirkan boleh

      Percaya apa kau lakukan
      Tabah apa kau usahakan
      Bertindak atas kemampuan
      Engkau boleh

       Pilihan Lagu Patriotik Berkaitan:

      SUKA POST/LAGU Ini...? Jom Kongsi dengan rakan sekarang:)







      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

      POS TERBARU SEKARANG!